Roestvaststaal

Roestvaststaal Ruim assortiment aan

Metaalketen biedt een uitgebreid en divers scala aan roestvaststaal. In alle gebruikelijke en minder gebruikelijke vormen, diktes en legeringen.

Gewicht berekenen

RVS-legeringen voor elke toepassing

  • 304 is de belangrijkste en meest universele kwaliteit binnen het roestvaststaal assortiment. Deze veelzijdige kwaliteit kan voor tal van doeleinden worden benut. Metaalketen levert platen, platstaf, hoekprofielen, kokers, ronde- en vierkante staven, buizen en fittingwerk in 304.
  • Voor zuurbestendige toepassingen is 316 de aangewezen kwaliteit. Het wordt veelvuldig gebruikt in onder andere de petrochemische industrie, voedingsmiddelenindustrie en de scheeps- en jachtbouw.
  • Specifiek voor de verspanende sector bieden wij de hoogwaardige 303-kwaliteit aan. Dankzij toevoeging van zwavel is dit een uitmuntende keuze om naar wens te draaien of frezen.

Zowel 304 als 316 kunnen geleverd worden in zogenaamde L-uitvoeringen waarbij het lage koolstofgehalte ervoor zorgt dat het materiaal bestand is tegen chroomcarbidevorming na het lassen.

istock_6924019xlarge

Hoe u het wilt

Op gebied van afwerking hebben we een foliemachine die de mogelijkheid biedt om folie of laserfolie aan te brengen op de roestvaststaal platen. Uit voorraad kunnen wij gepolijste platen leveren met een korrelgrootte van 320 die reeds zijn beschermd met deze folie.

Voor decoratieve doeleinden bieden we hoogglans gepolijste platen aan, eventueel in verschillende mirror-uitvoeringen. Ook bieden we diverse andere designs en patronen aan.

Naast de standaard legeringen zijn er talloze exotische variaties beschikbaar, elk met hun unieke eigenschappen. Metaalketen heeft toegang tot een breed scala aan bronnen om het juiste materiaal voor uw specifieke toepassing te vinden. Materiaalcertificaten (indien gewenst met overstempeling) zijn uiteraard geen probleem.

Download informatiesheet

Alle afmetingen en specificaties kunt u hier downloaden.

Roestvaststaal MockUp copy
1
Alle vormen, maten en diktes
Specifieke maatvoeringen en kwaliteiten voor de gevelbranche. Tevens hebben wij goede mogelijkheden voor, de transportsector en de jachtbouw.
2
Voor elke branche en sector
Zowel in breedte als ook in diepte is er een ruime hoeveelheid aan platen, profielen, buizen, staven en andere vormen beschikbaar.
3
Maatwerk speciaalprofielen
Aluminium speciaalprofielen zijn een specialiteit van Metaalketen. De mogelijkheden in maatwerk aluminium profielen zijn eindeloos.
4
Zagen plaatwerk
We verzagen aluminium platen tot en met een dikte van 150 mm; daarboven besteden wij dit uit.

Een bron van inspiratie.