Aluminium H-Profielen

Aluminium H-Profielen

Ruime voorraad aan aluminium H-profielen

Bent u op zoek naar een aluminium profiel in de vorm van een H? Dan bent u bij Metaalketen aan het juiste adres! Laten we eerst eens uitleggen wat een h-profiel is en welke varianten er zijn van dit veelzijdige materiaal. Een aluminium H-profiel heeft, zoals de naam al doet vermoeden, de vorm van de letter H. Deze profielen worden vaak gebruikt om verbinding te maken tussen twee plafond- of wandplaten.

Er bestaan twee verschillende soorten H-profielen. Allereerst hebben we het eerdergenoemde aluminium H-profiel (grote letter) en daarnaast leveren wij ook aluminium h-profielen (kleine letter). Dit laatste type verschilt van het H-profiel, omdat het ook wel bekend staat als het stoeltjesprofiel, vanwege de stoelvorm die het heeft.

Deze twee aluminium profielen H worden veel toegepast in sectoren als jachtbouw, constructie, architectuur, decoratie en carrosseriebouw. Bent u benieuwd of een aluminium H-profiel geschikt is voor uw project? We kijken graag samen met u naar alle mogelijkheden.

Verschillende afmetingen en legeringen voor aluminium H-profielen

Metaalketen Hengelo beschikt standaard over een ruime voorraad aan aluminium H-profielen. Zo hoeft u nooit lang te wachten op uw bestelling. H-profielen gemaakt van aluminium zijn leverbaar in diverse afmetingen en legeringen. We maken graag op maat gemaakte profielen voor u, dus neem gerust contact met ons op om te bespreken wat er mogelijk is!

Metaalketen Hengelo levert aluminium profielen H in de volgende legering: 6060 (AlMgSi0,5)

Twijfelt u of de bovengenoemde legering geschikt is voor uw project? Neem dan gerust contact met ons op.

Een breed assortiment aan verschillende aluminium uitvoeringen

Naast aluminium profielen H heeft Metaalketen Hengelo ook diverse andere aluminium profielen in haar assortiment. Bent u op zoek naar een andere uitvoering? Dan kijken we graag met u mee. Naast aluminium profielen H biedt Metaalketen Hengelo standaard de volgende UTZ-profielen aan:

Aluminium U-profielen: een profiel in de vorm van de letter U, dat vaak gebruikt wordt als afwerklijst of plaatomranding.

Aluminium T-profielen: een profiel in de vorm van de letter T, dat vaak wordt toegepast in muur- en plafondconstructies.

Aluminium Z-profielen: een profiel in de vorm van de letter Z, dat veel gebruikt wordt voor het afwerken van dakranden.

H-profielen op maat gemaakt

Bij Metaalketen Hengelo vinden we het belangrijk om maatwerk te leveren aan onze klanten. Wilt u graag dat het aluminium H-profiel specifiek op maat gesneden wordt? Geen enkel probleem! Wij kunnen het aluminium H-profiel leveren in elke gewenste afmeting. Houd er wel rekening mee dat hiervoor een minimale afname van een handelslengte geldt.

Bent u op zoek naar een aluminium H-profiel met afwijkende maatvoering? Dan kunnen wij dit natuurlijk voor u op maat laten produceren. Metaalketen Hengelo staat bekend om haar persoonlijk advies en klantgerichte aanpak, dus de mogelijkheden zijn eindeloos. Bij bestellingen van aluminium H-profielen met afwijkende maatvoering geldt een minimale afname van ca. 500 kg. Weet u niet welke afmeting u nodig heeft voor uw H-profiel? Bekijk dan ons leveringsprogramma.

Neem ook eens een kijkje tussen de vele andere toepassingsmogelijkheden van ons hoogwaardige aluminium, zoals aluminium vierkantstaf, aluminium rondstaf, aluminium staven, aluminium lasfittingen, aluminium geperforeerde platen en aluminium speciaalprofielen. De mogelijkheden zijn eindeloos!