Over ons

Metaalketen Hengelo

Wij zijn gek van metaal

Onze teamgeest

Het uitermate goed op elkaar ingespeelde team van Metaalketen Hengelo is een toonbeeld van inventiviteit en flexibiliteit. In de uitvoering van onze werkzaamheden combineren we theoretische kennis met praktische vaardigheden. Onze voornaamste doelen zijn het leveren van hoogwaardige producten en het zo optimaal mogelijk bedienen van onze klanten.

Maximale maatwerkoplossingen
Kennis en deskundig advies helpen u om voorbereid te zijn op de uitdagingen van morgen. Met meer dan voldoende ervaring én actuele kennis van de metaalmarkt kan Metaalketen Hengelo u perfect ondersteunen. Maak gebruik van onze expertise en laat u adviseren en inspireren door onze professionals. We weten precies wat er op de markt verkrijgbaar is en kunnen u zodoende altijd een aanbod doen dat maximaal aan uw eisen voldoet.
Specialist in maatwerkprojecten
Metaalketen is dé specialist als het gaat om klantprofielen. Wij denken graag met u mee bij het vinden van oplossingen voor specifieke problematiek, zoals maatvoering, toepasbaarheid en andere relevante aspecten. Zelfs standaardprofielen kunnen wij in afwijkende hardheden leveren. Dankzij onze nauwe contacten met diverse fabrikanten zijn we in staat om voor uw bestelling de juiste gespecialiseerde leverancier te vinden.
Actief in bijscholing
We investeren actief in bijscholing zodat we altijd over up-to-date kennis beschikken om goede en passende antwoorden op de vragen van onze klanten te kunnen geven. Specialisaties binnen ons team stellen ons daarnaast in staat om elke klant aan de juiste medewerker te koppelen.
Een rijke geschiedenis
Meer dan 35 jaar geleden is Metaalketen Hengelo opgericht in Hengelo, een stad die bekendstaat om haar metaalindustrie. In 2004 werd het bedrijf overgenomen door het huidige management, dat de groei en ontwikkeling van de organisatie heeft voortgezet. Tegenwoordig geniet Metaalketen Hengelo een nationale reputatie als betrouwbare leverancier met marktconforme prijzen. We zijn dan ook trots om jaarlijks meer dan 1200 tevreden klanten te mogen bedienen.
Metaalketen Hengelo - samen werkt beter

Onze missie en visie
in beeld.

Missie

“Het doel van Metaalketen Hengelo is om onmisbaar te zijn in het proces van onze klanten.”

Metaalketen Hengelo streeft ernaar om meer dan alleen een standaard partner voor relaties te zijn. Onze kennis en ervaring worden ingezet om klanten te verrassen met advies dat verder gaat dan een standaard antwoord op hun vragen. Dit komt tot uiting in hoe we klanten helpen bij het maken van de juiste keuze uit de vele soorten metaal die wij kunnen leveren, evenals het leveren van op maat gemaakt metaal waarmee onze opdrachtgevers snel hoogwaardige eindproducten kunnen realiseren. Deze aanpak moet leiden tot een onmisbare rol voor Metaalketen Hengelo in het productieproces van onze relaties. De toegevoegde waarde die wij hiermee creëren zal resulteren in top-of-mind positie bij zowel bestaande klanten als potentiële prospects, waardoor Metaalketen Hengelo altijd betrokken wordt bij offerteaanvragen. Ons ultieme doel is om de nummer 1 te worden op de markt.

Metaalketen Hengelo Zaagmachine aluminium
Metaalketen Hengelo
Metaalketen Hengelo Alu profielen
Metaalketen Hengelo aluminium

Visie

Personeel
Op dit moment overschrijdt de vraag naar gekwalificeerd technisch personeel het aanbod. We verwachten niet dat deze situatie in de toekomst snel zal verbeteren. Om toch voldoende gekwalificeerd personeel aan te kunnen trekken, is Metaalketen Hengelo van mening dat we samen met brancheorganisaties en andere bedrijven in de metaalsector een actieve rol moeten spelen bij het opleiden van mensen om zo de continuïteit te waarborgen.

Producten
In de toekomst verwachten wij nog meer toegevoegde waarde te bieden door producten te bewerken voor klanten, waardoor een groter gedeelte van het proces bij Metaalketen Hengelo wordt uitgevoerd.

Wat betreft materialen zullen er nieuwe legeringen aan ons assortiment worden toegevoegd.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Traceerbaarheid van de herkomst van materialen zal steeds belangrijker worden. Dit heeft niet alleen te maken met de impact op het milieu, maar ook met mogelijke uitbuiting van kinderen en volwassenen in landen met lage lonen.

Proces
We zullen de digitalisering van het verkoopproces dat al ingezet is verder uitbreiden. Klanten verwachten een snelle bestelervaring in een transparante omgeving waarin ze duidelijk inzicht hebben in levertijden en prijzen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Bij Metaalketen hechten we veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een essentieel aspect van onze bedrijfsvoering en cultuur. Het streven naar een gezond bedrijfsrendement, duurzaam milieu en het welzijn van zowel medewerkers als de bredere samenleving vormt de kern van ons MVO-beleid.

Wij nemen onze verantwoordelijkheid serieus en vinden het belangrijk om deze boodschap te delen met al onze stakeholders – medewerkers, klanten, leveranciers en anderen. Als organisatie zijn we toegewijd aan het naleven van deze principes en wij voeren ze actief uit in al onze activiteiten.

Erkend Leerbedrijf
SBB Leerbedrijf
Op 1 augustus 2015 startte de nieuwe Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Bedrijven krijgen zo steeds de vakmensen die ze nodig hebben. Metaalketen is binnen het SBB een Erkend Leerbedrijf.
Metaalketen Hengelo SBB erkend Leerbedrijf

Ecabo Leerbedrijven
Kenniscentrum ECABO richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van beroepsonderwijs en bedrijfstrainingen en duale opleidingen in het bijzonder. Centraal in de aanpak staat het leggen van verbindingen tussen opleiders en bedrijfsleven. Metaalketen is ook een Erkend Leerbedrijf van Ecabo.
Metaalketen Hengelo Ecabo erkend Leerbedrijf
Sponsoring
Metaalketen heeft geen directe betrokkenheid bij de sponsoring van clubs of verenigingen. Niettemin leveren wij een bijdrage aan verschillende goede doelen en ondersteunen wij maatschappelijke organisaties en initiatieven.

Op zoek naar een baan bij Metaalketen?

Het gaat goed bij Metaalketen. Wij zijn op zoek naar versterking van ons team. Graag willen we kennismaken met specialisten op junior-niveau die toe zijn aan een tweede stap in hun carrière.

    Stuur een bericht

    Stel hier uw vraag of plaats een opmerking.

    admin-ajax
    Bel ons: 074 243 64 55
    Of mail ons: info@metaalketen.com