Aluminium hoekprofiel

Aluminium hoekprofiel

Eén van onze speciale (half)fabricaten is het aluminium hoekprofiel. Zoals de naam al aangeeft, is dit een metalen product in een hoekvorm. Dit fabricaat wordt ook wel aangeduid als een aluminium hoeklijn of L-profiel. Het wordt veel gebruikt in diverse sectoren zoals de scheepsbouw, constructie, architectuur, decoratie en carrosseriebouw. Er zijn twee soorten aluminium hoekprofielen: gelijkzijdig en ongelijkzijdig. Bij Metaalketen Hengelo hebben we verschillende afmetingen en legeringen van deze profielen op voorraad.

 

Aluminium hoeklijn, aluminium hoekstrip en andere benamingen

Wanneer er gesproken wordt over een aluminium hoeklijn of hoekstrip, dan verwijst men naar dezelfde producten als het aluminium hoekprofiel. Als het een hoekprofiel betreft waarbij de zijden niet gelijk zijn wordt ook wel gesproken over een zogenaamd L-profiel.

Gelijkzijdige aluminium hoekprofielen

Bij Metaalketen Hengelo kunt u gelijkzijdige hoekprofielen bestellen in twee legeringen:

  • 6060 (AlMgSi0.5)
  • 6082 (AlMgSi1)
Ongelijkzijdige aluminium hoekprofielen

Voor ongelijkzijdige aluminium hoekprofielen bieden wij twee legeringen:

  • 6060 (AlMgSi0.5)
  • 6082 (AlMgSi1)

Maatwerk mogelijk voor aluminium hoekprofielen!

Bent u op zoek naar een specifiek aluminium hoekprofiel dat niet in ons standaardassortiment staat? Dat is geen enkel probleem. Wij laten het gewenste profiel graag op maat voor u produceren. Hiervoor geldt wel een minimale afname van ongeveer 500 kilogram.

Ook als het gaat om het op maat zagen van uw hoekprofielen bent u bij Metaalketen Hengelo aan het juiste adres. We zagen aluminium hoekprofielen in elke gewenste afmeting. Neem contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken.

Metaalketen Hengelo: uw leverancier voor aluminium hoekprofielen

Als Metaalketen Hengelo leveren wij een breed scala aan aluminium halffabricaten in diverse legeringen en afmetingen. Een van deze producten is het aluminium hoekprofiel. Bekijk voor alle afmetingen ons assortiment en vind het juiste formaat voor uw aluminium hoekprofiel!

Staat uw gewenste afmeting er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Met onze jarenlange ervaring in het gebruik van aluminium in de bouw, machinebouw, carrosseriebouw en verspanende industrie adviseren wij u graag over de mogelijkheden en beperkingen van aluminium. Soms zijn er andere producten die beter geschikt zijn dan een aluminium hoekstrip. Gelukkig kan Metaalketen Hengelo u dankzij onze expertise voorzien van deskundig advies over welke producten het beste bij uw wensen passen.

 

Voordelen van aluminium hoekprofielen

De voordelen van aluminium ten opzichte van andere metalen zijn bekend. Aluminium is sterk, maar tegelijkertijd lichter dan de meeste andere metalen. Het gewicht is ongeveer een derde in vergelijking met staal. Dit lage gewicht maakt aluminium (zoals in hoekprofielen/-strips) gemakkelijk te transporteren, verwerken en bevestigen. Daarnaast is aluminium minder vatbaar voor corrosie dan veel andere metalen. Bovendien kan aluminium uitstekend gerecycled worden wat een belangrijke eigenschap is op weg naar een duurzame, circulaire economie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van recycling? Wij informeren u graag!

Bekijk ook ons aanbod aan aluminium buizen, staafmaterialen en speciaalprofielen.