Aluminium buizen

Aluminium buizen

In ons assortiment vindt u een uitgebreide voorraad aan verschillende aluminium buisprofielen, legeringen, diktes en afmetingen. Wilt u aluminium buizen kopen of bent u geïnteresseerd in onze leveringsmogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt ook bij ons terecht als u vragen heeft over het onderstaande materiaal.

Een breed scala aan legeringen voor aluminium buizen

Bij ons kunt u aluminium buizen kopen in diverse legeringen. De keuze van de legering hangt vanzelfsprekend af van de toepassing. Elke legering heeft zijn eigen kenmerken, zoals sterkte, vormbaarheid, lasbaarheid, corrosiebestendigheid en oppervlaktegesteldheid. Wij informeren u graag over de mogelijkheden van elke legering voor elk type aluminium buisprofiel.

Ronde aluminium buizen zijn verkrijgbaar in de volgende legeringen:
  • AlMgSi0.5 (6060)
  • AlMgSi1 (6082)
  • AlMg3 (5754)
  • AlMg4.5Mn (5083)
  • AlCuMgPb (2007)
Vierkante aluminium buizen zijn verkrijgbaar in:
  • AlMgSi0.5 (6060)
  • AlMgSi1 (6082)
Rechthoekige aluminium buizen zijn eveneens verkrijgbaar in legeringen:
  • AlMgSi0.5 (6060)
  • AlMgSi1 (6082)

 

Dikwandige aluminium buizen en nog veel meer

Naast het diverse aanbod in afmetingen, diktes en legeringen kunt u bij ons ook terecht voor dikwandige aluminium buizen en nog veel meer. Voor alle afmetingen, diktes en verdere informatie verwijzen wij u graag naar ons leveringsprogramma onderaan deze pagina. Mocht uw gewenste afmeting niet in ons programma staan, neem dan contact met ons op.

Naast ons uitgebreide standaardassortiment bieden wij ook verschillende oppervlaktebehandelingen voor aluminium buizen. Laat uw aluminium buis bijvoorbeeld anodiseren of voorzien van een poedercoating. Bij anodiseren wordt er kunstmatig een oxidelaag op het aluminium aangebracht wat zorgt voor betere corrosieweerstand. Het anodiseerproces is elektrochemisch van aard en kan zowel technisch als decoratief worden toegepast. Een andere mogelijkheid is poedercoating, waarbij het basismateriaal door middel van verhitting wordt bedekt met een poederlaag die samensmelt tot een strakke decoratieve beschermlaag.

.

Metaalketen Hengelo heeft uitgebreide kennis op het gebied van aluminium buizen

Heeft u vragen over de verschillende buisprofielen, oppervlaktebehandelingen of wilt u meer weten over aluminium buizen in het algemeen? Ons ervaren team staat voor u klaar! Als een van de grootste leveranciers van halffabricaten in Nederland kunnen wij niet alleen aluminium buizen leveren, maar ook een ruime voorraad aan platen, profielen, buizen, staven en andere vormen. Dit alles in diverse afmetingen en bijzondere legeringen.

Wij bedienen klanten in verschillende industrieën, zoals constructie, machinebouw, carrosseriebouw, jachtbouw, verspanende industrie, voedingsindustrie, transport, automotive, utiliteitsbouw en apparatenbouw.

Neem gerust een kijkje tussen onze andere aluminium producten: aluminium bouwprofielen, aluminium lasfittingen en aluminium op rol. Onze deskundige salesmedewerkers informeren u graag over de mogelijkheden die Metaalketen Hengelo u kan bieden.