Verkoopleider

Verkoopleider

Jij neemt graag het voortouw en coacht en stuurt jouw team aan om samen de doelstellingen te behalen. Je bent communicatief sterk en met jouw energie en daadkracht inspireer je teamleden zodat zij commercieel het maximale uit zichzelf halen en zich verder ontwikkelen binnen het team en het bedrijf. Van nature ben je een mensenmens met oprechte aandacht voor je collega’s.

Wat ga je doen?

Als Verkoopleider bij Metaalketen Hengelo ben jij verantwoordelijk voor de ondersteuning en coaching van de verkoop binnen- en buitendienst in commerciële en administratieve zin. Je bent een échte kartrekker. Je bewaakt de processen en motiveert je team om proactief aan de slag te gaan. Je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, die binnen de branche en organisatie spelen. Met jouw gedrevenheid en daadkracht weet jij samen met het verkoopteam, bestaande uit 6 binnendienstmedewerkers en 2 buitendienstmedewerkers, een juiste teamspirit te creëren. In deze rol maak jij onderdeel uit van het MT en rapporteer je aan de Algemeen Directeur.

Jouw concrete taken en werkzaamheden als Verkoopleider:

 • Ondersteuning en coaching van de commercieel binnen- en buitendienst medewerkers bij de uitvoering van de commerciële en administratieve taken
 • Verstrekken van informatie aan bestaande en potentiële klanten
 • Bewaking van de orderafhandeling en de naleving van gemaakte afspraken, onderhouden van de contacten met de klanten (in dit kader)
 • Initiëren en monitoren van omzettargets voor de binnendienst en waar nodig bijsturen
 • Opstellen en verwerken van offertes, sturen en zorgen voor de juiste offerteopvolging
 • Signaleren van marktontwikkelingen en deze bespreken met de binnendienst en directie
 • Bewaken en uitvoeren van het gestelde verkoopplan om de gestelde verkoopdoelen te behalen
 • Zelfstandig opmaken van prijsafspraken en contracten
 • Sturen/bewaken en verantwoordelijk voor de opvolging van Todo’s, monitoren van de voortgang

Over jouw nieuwe werkgever & collega’s

Een onmisbare rol in het proces van de klanten vervullen, dat is de missie van Metaalketen Hengelo. Ze doen dat met een groep enthousiaste en gemotiveerde specialisten die iedere dag net even een stapje extra zetten om het onderscheid te realiseren. Metaalketen Hengelo bestaat inmiddels al meer dan 35 jaar en heeft in die tijd een klantenkring van zo’n 1200 relaties opgebouwd. De onderneming is actief in heel Nederland met de focus op het noorden en oosten. Door uitgekiend voorraadbeheer kunnen de relaties vertrouwen op een ruime voorraad producten die ingekocht zijn tegen een optimale prijs/kwaliteit verhouding waardoor de klanten nooit te veel betalen. Metaalketen Hengelo is echter meer dan een traditionele groothandel. De relaties van Metaalketen Hengelo maken bijvoorbeeld steeds vaker gebruik van de mogelijkheid om metaal op maat te zagen zodat de geleverde materialen meteen in een productieproces verwerkt kunnen worden. Het is zo’n typisch praktijkvoorbeeld hoe Metaalketen Hengelo haar missie iedere dag weer probeert waar te maken, en dat wordt gewaardeerd gezien de groei van de organisatie.

Het verkoopteam

Het team bestaat uit 6 binnendienstmedewerkers en 2 buitendienstmedewerkers. Het is een ervaren team waar een goede en gezellige sfeer heerst. Samen met Milan, Miriam, Josette, Karin, en Mathijs van de binnendienst zorg jij ervoor dat de klant goed geholpen en geadviseerd wordt.

 • Een Talenten Motivatie Analyse (TMA) maakt onderdeel uit van de procedure

Solliciteren

Is dit jouw nieuwe uitdaging?
Bel of mail.

Tel.: 06 50 88 33 71
E-mail: brigitte.kuipers@metaalketen.com

  Stuur een bericht

  Stel hier je vraag of plaats een opmerking.

  Bel ons: 074 243 64 55
  Of mail ons: bk@metaalketen.com